Secreto: een keuken met een geheim

secreto

BEKIJK HIER HET NIEUWE ARTIKEL MET NIEUWE GERECHTEN.

In de maand april verbleven wij in het appartement van Ilya en Manuel. En Ilya heeft een restaurant in Valencia, genaamd Secreto. Wij willen nu dan weleens weten wat dan precies het geheim van zijn keuken is!

Secreto zit in een onopvallende zijstraat van de hoofdstraat Carrer de Sant Vicent Martir na het prachtige Real Parroquia de San Martín Obispo y San Antonio Abad. Als je het niet kunt vinden, vraag dan een Spanjaard. De meesten weten wel waar dit restaurant zit vanwege de hoge kwaliteit van de gerechten.

Er hangt een ontspannen sfeertje in het restaurant met rustige achtergrondmuziek. Aangezien er zoveel lekkers op de menukaart staat, krijgen wij deze avond een proeverij van allerlei gerechten met begeleidende wijnen.

Menu
Eerst krijgen wij een koekje met krab, gemengde sla en ei. Maarten wordt een Sauvignon Blanc van de bodega Murviedro ingeschonken en Joanne een Verdejo van bodega Sanz. Beide wijnen zijn lekker droog en een beetje fruitig.

Het tweede gerecht is een gazpacho met watermeloen, gevolgd door gefrituurde gamba met chilisaus. De gamba is verrassend lekker gebleven; zacht en toch stevig. Dan komt de ober met een prachtig opgemaakt bord met calamares (inktvis) versierd met cherrytomaatjes en gedroogde tomaat, ingesmeerd met peterselie en knoflook. De combinatie van deze ingrediënten geeft je een kick!

Nog meer vis, namelijk pulpo con romescu: octopus met een saus van groenten en nootjes. Deze keer krijgt Joanne de Sauvignon Blanc en Maarten de Verdejo.

Na de vis een vegetarisch torentje, milhojas de verduras met queso de cabra (geitenkaas), calabacin (courgette), berenjena (aubergine), aceite de albahaca (olijfolie met basilicum) omringd door esparragos (asperges). Dit is echt iets voor Maarten, die is namelijk dol op geitenkaas!

Als klapstuk atun teriyaki. Dit gerecht bestaat uit rode tonijn, waarvan de rand beplakt is met sesam, saus van teriyaki en een beetje wasabi. Het is geen vlees, maar deze vis is zó heerlijk mals. Daadwerkelijk een topper! Hierbij krijgen we onze derde wijn ingeschonken, een vino rosado (rosé) van Gran Feudo. Een goede combinatie.

En dan tijd voor postres. We krijgen twee desserts: tarta de queso y fruta del bosque en falso tiramisú. Oftewel cheesecake met bosvruchten en een valse tiramisu, wat betekent dat het niet de originele is. Hierin zit koffie aan de onderkant, opgeklopte room met daarbovenop cacao, een framboos en een blaadje munt. Twee voortreffelijke afsluiters qua eten.

Maar we zijn nog niet klaar, want de echte afsluiter is Agua de Valencia, een typisch Spaans drankje. Het bevat gin, wodka, vers geperste sinaasappelsap en cava. Al met al een mooie avond met culinaire hoogstandjes. Ietwat rozig verlaten we het restaurant om nog een drankje te doen met vrienden op het terras.

Het geheim van Secreto zit hem in dat deze Mediterraanse keuken Aziatische invloeden heeft.

Reserveren
Benieuwd naar dit restaurant met een werkelijk fantastische keuken? Zie hieronder enkele foto’s en reserveer je culinaire avond via El Tenedor of Facebook. Buen aproveche!
Geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 16:00 uur en van 20:00 tot 23:00/24:00 uur.

Prijzen
Voorgerechten/tapas tussen €2,- en €13,-. Rijst- en pastagerechten tussen €6,50 en €13,-. Hoofdgerechten van vis of vlees: €9,- tot €17,50. Desserts: €3,- tot €5,-.

Adres
Calle Sant Martí, 11

Wat vind je ervan?