La Pitanza: verrassend en lekker!

HELAAS IS LA PITANZA SINDS KORT GESLOTEN (januari 2019)

Elke dag kijken we naar restaurant La Pitanza, omdat het namelijk tegenover ons zit. En wat is nou leuker dan bij je Spaanse buren eten? De camarero serveert de volgens hem en zijn jefa beste gerechten en wij testen of zij daar ook gelijk in hebben. We zitten op het gezellige terrasje met houten tafels en fleurige bloemetjes. Ja, La Pitanza heeft zeker aandacht besteed aan het in- en exterieur. Je vindt het restaurant in een zijstraat van Plaza del Tossal, waaronder een deel van de Arabische muur ligt.

Menu
We beginnen met 3 voorgerechten en trappen af met Nuestro tomate con bonitogekookte tomaat, ontveld en koud geserveerd. Binnenin een salade van tonijn, mayonaise en groenten. Heerlijk frisse binnenkomer.

Het tweede voorgerecht bestaat uit twee kroketjes, genaamd Las croquetas de mi madre. De een is gevuld met kip en de ander met spinazie. Beide zijn lekker knapperig, goed op temperatuur en smaakvol.

Nummer drie heet Canelón de confit de pato, setas y foie. Oftewel een met champignonsaus overgoten pannenkoekje met daarin gans en confit van eend. Machtig, romig en zeker lekker. Bij deze 3 gerechtjes serveert de camarero een heerlijk frisse witte wijn, genaamd Viña Mein uit 2015.

Over de eerste gang zijn wij heel positief! En dan nu de hoofdgerechten van La Pitanza…

Bacalao confitado con all i oli al azafrán en Magret de pato con reducción de mistela tinta de Xaló. Gerecht één ligt in een diep bord in een sausje van aioli en saffraan: kabeljauw gegratineerd met kaas. De vis is boterzacht en smelt op je tong.

Het tweede is eend bestrooid met grote zoutvlokken en lobbige mistela. Dat is een soort zoete wijn. Het vlees is lekker mals en rosé gebakken. Bij de eend schenkt de ober de rode wijn Atteca (garnache) uit 2014 en deze heeft een sterke kersensmaak. Twee gerechten die zeker aan te raden zijn als je bij dit restaurant een hapje wilt eten.

We sluiten af met een degustación de postres, in het goed Nederlands ook wel grand dessert genoemd. Dat ziet er heel lekker uit! Voor ons liggen Tarta de queso fresco y confitura casera de fruta de temporada (cheesecake met huisgemaakte confituur), Torrija caramelizada con helado de canela (wentelteefje), Tarta de chocolate 70% de cacao (een blok chocolade) en helado de naranja (sinaasappelijs).

Heel veel zoet en heel lekker! Hierbij krijgen we allebei een ander likeurtje, blanca en limoncello. Blanca  is echt heel sterk en heeft niet onze voorkeur. De limoncello is wel heel lekker. Deze likeurtjes en andere krijg je vaker van het huis als je in een restaurant uitgebreid eet. Natuurlijk nog even een cortado nadien en een beetje uitbuiken.

Reserveren
Wil je ook op een heel fijn terras genieten van heerlijk eten en goede wijnen? Zie hieronder enkele foto’s en reserveer je culinaire avond via El Tenedor of hun eigen website. Buen aproveche!
De hele week geopend van 17:00 tot 24:00 uur. Aan het eind van de ochtend tot halverwege de middag kun je hier ook lekker lunchen of een wijntje drinken.

Prijzen
Wat hier zo leuk is, is dat je kunt kiezen voor een menu: 3 voorgerechten gekozen door de eigenaresse Belén Mira, zelf kies je een hoofdgerecht en dat geldt ook voor het dessert. Dit allemaal bij elkaar voor slechts €19,90. Maar je kunt hier ook tapas eten of zelf helemaal kiezen wat je wilt.

Voor tapas of voorgerechten betaal je tussen €1,70 en €17,-, het gemiddelde ligt rond de €5,-. Een hoofdgerecht kost tussen de €12,- en €19,-. Natuurlijk wil je afsluiten met een dessert: €4,- tot €5,-. Als je met z’n tweeën zin hebt in een pan paella of rijst met verse ingrediënten, ben je ongeveer €17,- kwijt.

Adres
Calle Quart, 5

3 Comments on “La Pitanza: verrassend en lekker!”

Wat vind je ervan?