Weekoverzicht 9

Het is vandaag 7 juli. Drie maanden en één week geleden stapten we in het vliegtuig naar het onbekende. Ja, Valencia kenden we, maar hoe het hier allemaal zou gaan verlopen? Geen idee! Nu zijn we hier ruim drie maanden en voelen we ons meer en meer thuis in deze Spaanse stad. Het blijft nog altijd gek en soms lijkt het alsof we in een roes zitten. Maar wel een fijne roes.

Het is hier inmiddels ook uitzonderlijk warm. Het loopt regelmatig tegen de 40 graden aan en dat betekent lekker zweten! Al komt op moment van schrijven de regen uit de lucht vallen. Goed voor de plantjes, want die hebben het zwaar te verduren aan het balkon… De afgelopen week hebben we vooral veel genoten van de zee en weer meer van de stad en omgeving ontdekt. Hieronder een glimp uit ons Valenciaanse leven!

Dinsdag 27 juni
Vandaag is echt een relaxdagje. We fietsen lekker door Jardín del Turia en lunchen bij Almalibre. Het Turia-park is echt heerlijk om even je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Je kunt hier fietsen, sporten en gewoon lekker in het gras liggen met een drankje en een hapje in de hand. Almalibre is een ontzettend hip tentje waar je zeker een keer gegeten moet hebben. De Açai-bowl die ze daar hebben, is heerlijk verfrissend tijdens de hete zomer in Valencia. Dus dat doen we dan ook. Lekkere cortado erbij en we zitten weer helemaal vol met energie!


Woensdag 28 juni
De buren komen op uitnodiging van ons bij ons eten. We maken couscous met langostines, iets wat Spanjaarden vrij weinig eten. Eerst slaan we gezellig boodschappen in bij Mercat Central; lekkere jamón, kaasjes, langoustines en de groenten voor de couscous. De wijn hadden we al, een heerlijke rode Murviedro die we van presidente Carlos hadden gekregen. En de witte wijn kregen we op een wijnevenement. Dus wijn hoeven we dus niet in te slaan.
Het hele huis is spik en span, de pannen staan op de kookplaat en dan komen Lucía en Serafin. Overigens pas om 21:30 uur, normale eettijden hier. We hebben het heel gezellig, kletsen een eind weg in het Spaans en de de avond/nacht duurt tot 1:30 uur. Wij zijn de volgende dag vrij, de buren niet. Ai…

Donderdag 29 juni
We stappen lekker op de fiets en gaan naar de zee! Na wat heerlijke duiken in de zee, drinken we nog een drankje op het terras en genieten van een prachtig uitzicht! We gaan de laatste dagen veel naar het strand, omdat we dat eigenlijk veel te weinig doen (en het met deze hitte ook nodig is). En het is zo lekker! Het ritje ernaartoe ook. Het is bijna 7 kilometer fietsen en terug is dat soms met vermoeide benen en wat tegenzin, maar je fietst op zo’n dag toch maar even mooi 14 kilometer en dat is goed voor het lichaam!

6 jaar samen!!!
We zijn al 6 jaar gelukkig samen! Officieus is het misschien iets langer, maar 1 juli is de datum die we als officieel hebben bestempeld. En zo’n dag laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan.

De dag begint heel grappig. Maarten had namelijk van tevoren een leuk ontbijttentje uitgezocht, dat volgens de krant ABC één van de beste van Valencia is. Nou, was! Deze zaak is failliet. Dus zo goed was die waarschijnlijk niet… Maar ach, we zien een leuke, oude panadería en daar kun je allerlei heerlijke zoetigheden eten. Joanne neemt een besuikerde croissant, Maarten een empanada met groenten, beiden hartenkoekjes, verse jus d´orange en café solo. De vrouw van de panadería stopt er ook nog eens extra gesuikerde mini mini mini croissantjes bij. Genoeg suiker voor de hele week!


Na de giga-suikerbom gaan we op pad voor neefje Luuk van Maarten. Hij wordt binnenkort 2 jaar en voor hem willen we natuurlijk een cadeau kopen. We komen terecht in een mega grote speelgoedwinkel. Daar is Intertoys niets bij. Zo een hebben we in Nederland nog nooit gezien. Genoeg keuze om iets leuks voor Luuk uit te kiezen. Het wordt een… Tja, dat krijgt iedereen te weten als het cadeau is uitgepakt. Joanne voelde zich in elk geval helemaal thuis tussen het speelgoed.

Het is een warme dag en daarom de hoogste tijd om naar het strand te gaan en in de zee te plonzen. Lekker op de Valenbisi fietsen we ernaartoe. Op het strand blijken allerlei evenementen te zijn! Zo kun je dansles krijgen en zijn er wedstrijden met de sterkste mannen en vrouwen. Heel grappig om te zien. Daarna plonzen we nog even de zee in en relaxen we heerlijk op het strand. Lekker de zon tot ons nemen met het gesuis van de golven in onze oren.

We krijgen langzamerhand trek en zoeken een leuk restaurantje bij Playa de la Patacona. Vanzelfsprekend kunnen we naar La Mas Bonita, dat in elke gids staat. Maar het is daar zo druk met een wachtrij en dergelijke, dat we kiezen voor een ander restaurant. Dat blijkt een goede beslissing. Het heet La Girafe. Superhip, superleuk, supergezellig. De bediening is ook hartstikke aardig en vrolijk. En we hebben mazzel, want na ons is er geen tafeltje meer vrij.

Binnen op de bank drinken we eerst even een caña. We moeten namelijk heel even wachten op drie jongens die willen betalen en daarna kunnen we lekker buiten zitten. Op de kaart staan tonijn en eend. Joanne kiest voor de eerste, Maarten voor de tweede. En dan de wijnkaart. Ja ja, ze hebben hier Muga! Deze wijn dronken we voor het eerst bij onze gran amigo Víctor en sindsdien zijn we er helemaal weg van. Misschien de duurste wijn op de kaart, maar ook de lekkerste. Doe maar een flesje! Wat hebben we als postre? Limoen-merengue-taart. Past niet bij de laatste slokjes wijn, maar is heerlijk. Afsluiter is een koffietje voor energie om naar huis te fietsen.

Op de weg terug -het is inmiddels 00:30 uur- zien we het reuzenrad dat in Jardín del Turia ronddraait; kermis! Verleidelijk… Bij een grijpautomaat proberen we eerst een Minion-knuffel eruit te halen. Helaas… Dan het -krakende!- reuzenrad in. We kijken uit over heel Valencia. Het is donker, maar toch kun je veel zien. Als we daarna nog even langs de grijpautomaat lopen, zien we dat iemand anders gelukkig is geworden met de Minion 😉

Zondag 2 juli
We haasten ons eerst naar Torres de Quart bij ons in de straat. Die moeten we nog filmen voor een projectje en we hebben nog maar twintig minuten de tijd voor sluitingstijd. We vliegen de trappen op en staan bovenop al zwetend te genieten van het uitzicht. De beheerder is minder blij met ons en zegt dat we niet met een statief mogen draaien zonder toestemming. We lachen vriendelijk, maken nog snel een shot en klappen dan maar de boel in. Einde middag fietsen we weer naar het strand.


Maandag 3 juli

Vandaag helpen we Maarten zijn voormalige werkgever DPA Dentistry een handje. We hebben posters, met daarop een uitnodiging voor Spaanse tandartsen om te spreken met één van Maarten zijn oud-collega´s in Valencia, laten uitprinten. En die hangen we op verschillende universiteiten in de aula’s op. Leuk om te doen, want we komen in de mooiste universiteiten! Voor eentje moeten we met de metro heel ver de stad uit naar een andere gemeente. Ook leuk, want zo kom je weer op nieuwe plekken 🙂

’s Avonds eten we op uitnodiging bij restaurant La Pitanza. Het moest er een keer van komen, want het zijn onze overburen. We krijgen een voorafje, allerlei voorgerechten, twee hoofdgerechten en een proeverij van desserts. Alle gangen begeleid met heerlijke wijnen. Zeker een aanrader om hier te eten als je in Valencia bent. Blog volgt snel!

Dinsdag 4 juli
Yes! Maarten heeft ook zijn NIE-nummer in the pocket! Deze keer ging het allemaal iets soepeler dan bij Joanne 😉

Woensdag 5 juli
We hebben heel veel zin in vandaag! We besluiten namelijk de trein te nemen en een willekeurige bestemming te kiezen zonder ook maar een idee te hebben hoe die plek eruitziet. Waar we naartoe gaan en hoe die dag verloopt, zie je in de volgende vlog…

En o ja, we worden door het zusje en nichtje van Joanne even herinnerd aan ons oude huisje in Haarlem. Ze liepen daar namelijk langs en maakten een filmpje voor ons. Een klein melancholisch momentje, maar we hebben het hier natuurlijk ook heerlijk 🙂

2 Comments on “Weekoverzicht 9”

Wat vind je ervan?