Weekoverzicht 7 XL

Van ons vorige weekoverzicht hadden we een XL-editie gemaakt, omdat we ietwat achterliepen. Ook dit overzicht is er weer zo één. En dán zijn we -en jullie- weer helemaal bij.

Na al het bezoek uit Nederland is het weer even wat rustiger in Valencia. Althans, dat dachten we. Want we worden hier nog steeds graag door jan en alleman mee op sleeptouw genomen. Ach, we genieten daar natuurlijk enorm van. En daaromheen ontdekken we meer en meer van de stad en daarmee kunnen we onze website blijven aanvullen met tips!

Een overzicht van de afgelopen twee weken.

Woensdag 24 mei

De ouders, Jan en Bartelien, van Maarten komen in Valencia en wel tot en met zaterdag. Naar Plaza de la Virgen om op de foto te gaan bij Fuente Del Agua de la Acequia, een fontein midden op het plein. We eten bij Las Cuevas lekkere tapas, zoals gamba’s en champignons en drinken Turia-bier.
Donderdag 25 mei Op naar de boten van Albufera. De eigenaar kent Maarten intussen en is hem dankbaar dat hij zoveel mensen naar hem toe brengt. Daarom hoeven we voor een persoon niet te betalen. Altijd fijn. Daarna in de duinen van El Saler een belegd stokbroodje oppeuzelen. En dan is het tijd voor… zwembroek aan en zwemmen in de zee. Trek gekregen door de zeelucht en de inspanning. Dus naar Ca Pepe voor paella en ditmaal paella marinera, met zeevruchten.

Vrijdag 26 mei

Heel veel ondernemen! Naar de markthal Mercat Central. Met Manal, een Spaanse dame die als tandarts in Nederland werkt, drinken we wat op een terrasje tegenover de markt. Heel gezellig om even bij te kletsen! En hup naar El Palacio del Ayuntamiento aan Plaza del Ayuntamiento; het museum en de feestzaal in en natuurlijk de balkonscène. We strijken later neer op het strand Playa de la Malvarrosa en nemen nog even weer een duik in de zee. Eenmaal terug in de stad halen we vier pastels om te delen. ’s Avonds willen we eigenlijk naar een flamenco-optreden, maar je kunt bij die bar niets eten. Dus gaan we naar een restaurant. En dit is een toppertje! Als je even iets anders wilt dan de welbekende tapas die je bij veel restaurantjes in de binnenstad zult eten, ben je bij La Malaquita helemaal aan het juiste adres! Poeh, wat serveren ze hier veel lekkers. Bij de culinaire hoogstandjes genieten we ook nog eens van een voortreffelijke witte wijn. Ter afsluiting van deze mooie dag drinken we nog even een glaasje op het terras van de overburen bij La Pitanza.

Zaterdag 27 mei

We kijken naar de traditionele volksdans op het plein Plaça del Mercat en gaan met de dansers op de foto. Verder naar het Museo Nacional de Cerámica. Middageten bij een fantastisch Italiaans restaurant, genaamd Gepetto aan het Plaça Rodrigo Botet. Hier eten we risotto met zeevruchten. Ontzettend lekker! Tevens met een wijntje erbij. Vlug nog even naar de keramiekmarkt, een ijsje bij heladería Véneta, La Lonja in en dan is het uur voor Jan en Bartelien aangebroken om terug naar Nederland te gaan.

Volksdansen bij Mercat Central in Valencia


Woensdag 31 mei

We hebben wel zin om eens een filmpje te pakken! Dat deden we in Haarlem immers ook maar al te graag. We gaan Cine Lys, dé bioscoop in hartje centrum. We zien dat de nieuwe Pirates of the Caribbean uit is, of, zoals men hier zegt, Piratas del Caribe. Hoewel we graag ons Spaans willen verbeteren, kiezen we voor de Engelse versie die hier tot onze verbazing draait. Want Johnny Depp nagesynchroniseerd, kunnen we niet aanhoren. De bioscoop is megagroot en heel mooi! We kopen twee kaartjes en kijken elkaar verbaasd aan: de kaartjes kosten maar €4,50 per stuk!! Te komisch. Dit gaan we vaker doen! En o ja, de film is een dikke aanrader!! Vergeet niet: al-tijd blijven zitten tot na de aftiteling, want er volgt al-tijd een hint naar de volgende film. Dat weet bijna niemand 🙂


Donderdag 1 juni

Lucía neemt ons weer eens mee op pad. Het is vanavond Valencia Shopening Night, wat inhoudt dat 250 winkels tot middernacht open zijn en, dj´s in de straten hun plaatjes draaien en winkels lekkere hapjes en cocktails serveren. We gaan met Lucía en twee vriendinnen die we al kennen naar een aantal winkels en daarna naar een van hun bevriende juwelier. Met een en al luxe om ons heen krijgen we een heerlijke Licor 43-cocktail en allerlei hapjes. Uiteindelijk komt dit shoppingfeest vooral neer op heel veel drinken. Wij houden het bij die ene cocktail, maar de Spanjaarden blijven nog lang in de straten hangen met bier, wijn en coctèles.


Vrijdag 2 juni

Een relaxdagje vandaag! We besluiten om ’s avonds zelf wat tapas te maken. We kopen langoustines en maken die klaar in knoflook en olie. We bakken allerlei groenten en maken patatas bravas. We eten het heerlijk op ons balkon en genieten van een echte Valenciaanse zomeravond!


Zaterdag 3 en zondag 4 juni

We gaan in de ochtend naar het treinstation, Estacion del Norte, om de SEAT-expositie te bekijken. Daarna halen we post op uit Nederland, zoals te zien in de vlog. Een Feyenoord-pakket van Joanne haar vader! En Joanne regelt een Spaans telefoonnummer.
Verder lopen we de Ruta de Tapas con Turía, zoals je kunt zien in vlog 7. We hebben een boekje dat ons door de stad leidt en we krijgen op zaterdagavond heerlijke hapjes voorgeschoteld bij Santa Companya en Sofartcafe. Op zondag hervatten we de tour met tapas bij Thistinto en Taberna de la Reina. Bekijk vooral onze vlog om te zien wat we allemaal gegeten hebben -zoals ganzenlever met appel en bloedworst met gebakken ei- en zie wat we ervan vonden! De hele opzet is echt superleuk en is ook zeker iets om in Nederland te organiseren.Woensdag 7 juni

In een eerder weekoverzicht schreven wij dat we door huisbazin Lucía mee waren genomen naar een wijnproeverij. Daar werden wij toen aangesproken door de president van een groot wijnbroederschap, CEUCO, die wel geïnteresseerd was in ons. Daar hebben we vandaag een vervolg aangegeven! Carlos, el presidente, heeft ons uitgenodigd om samen te eten bij restaurante Levante. Een vrij chic hotel waar men een van de beste paella’s serveert. Al zegt men dat hier sowieso graag in elk restaurant 🙂 We spreken om half vier af en ruim drie uur later lopen we het restaurant weer uit. En, stampvol. We krijgen eerst een proeverij geserveerd van vier gerechten: mosselen, een tartaar van groente en gescheurde kabeljauw, tonijn met Valenciaanse tomaten en viskroketjes. Ja, daar begon het mee. Vergezeld van een goede fles witte wijn. Vervolgens komt daar de befaamde paella op tafel. Met kip én konijn. En o ja, nóg een fles wijn. We krijgen eerlijk gezegd ons bord niet leeg en dan blijkt dat het dessert nog moet komen. Té lekker: amandeltaart, bosbessentaart, pudding, kokostaart en flan. En hierbij had Carlos wederom iets bedacht: bij een dessert hoort goede dessertwijn. En dus kregen we alle drie een glaasje Pedro Ximenez. Ondertussen hebben we over allerlei interessante zaken gepraat waarover later meer… Volgende week staat in elk geval een nieuwe afspraak gepland!

2 Comments on “Weekoverzicht 7 XL”

 1. lieve Maarten en Joanne,
  Wederom een geweldig overzicht van wat Valencia te bieden heeft en wat jullie allemaal ondernemen. Super fijn om dit met jullie te mogen delen!
  We verheugen ons op de volgende vlog, maar kijken ook regelmatig naar de vorige.
  Graag komen we snel weer eens in Valencia, er is nog zoveel te zien en te ondernemen.

  Liefs, dikke knuffel en zoen
  Jan en Bartelien

Wat vind je ervan?