Weekoverzicht 5

la querencia-valencia

Afgelopen week zijn we verhuisd naar ons nieuwe appartement en niet alleen wij, maar ook onze huisbazin Lucía is hier erg blij mee! Zo nodigt zij ons prompt voor allerlei dingen uit, wil ze ons overal mee naartoe nemen en zijn we al voorgesteld aan haar ouders. De afgelopen week nam ze ons gezellig mee naar een wijnproeverij met al haar vrienden, zoals hieronder te lezen is. En de andere dagen van de week zaten ook weer goed vol!

Donderdag 4 mei

Vandaag neemt onze dueña Lucía ons mee naar een wijnproeverij van een vriend van haar. Midden in het China Town van Valencia zit welgeteld één Spaans restaurant, la Querencia, en eenmaal daar aangekomen zitten al haar vrienden al te wachten. We worden voorgesteld als ‘twee journalisten uit Nederland’ en het is een en al gezelligheid. Niet alleen de vrienden van Lucía zijn aanwezig. De tweede tafel is gevuld met Spaanse vinologen en oenologen die stad en land afreizen voor de beste wijnen.

Een dame van een Spaanse wijngaard neemt het woord en presenteert de wijnen. Het eerste deel van de avond bestaat uit 4 verschillende wijnen -2 rood, 2 wit- vergezeld van 4 verschillende tapas. De wijn vloeit rijkelijk en er wordt veel gelachen aan tafel. Voor ons tegelijkertijd een pittige oefening Spaans! Na het eerste gedeelte komt de vijfde wijn op tafel en daarmee ook de zwaarste (én lekkerste). Hierbij wordt het hoofdgerecht geserveerd, namelijk entrecote.

Aan het einde van de avond -het is inmiddels tegen middernacht- schuift ook de zogeheten president van Consejo Europeo de Cofradías Enogastronómicas aan, ja ja, en is zelfs vereerd dat wij tweeën ook aanwezig zijn. Het moet niet gekker worden! Er worden ook al weer plannen gemaakt voor een nieuwe ‘date’ met z’n allen en wij zijn daarvoor uitgenodigd. We gaan het beleven! Deze avond was in elk geval meer dan geslaagd.


Vrijdag 5 mei

Het is niet alleen feest in Nederland vandaag. Ook in Valencia valt er weer wat te vieren! Eigenlijk de hele week al, namelijk Feria Andaluza. De naam zegt het al: een feest dat oorspronkelijk uit Andalusië komt, maar inmiddels wordt het jaarlijks in heel Spanje gevierd. Een week lang eten, drinken en heel veel dansen! Flamenco welteverstaan.

Wij nemen vrijdagavond een kijkje en worden er helemaal gelukkig van: zo gezellig! Hier alvast wat foto’s, de rest is te zien in onze volgende vlog…

          

Zaterdag 6 mei

Vandaag gaan we eerst de stad in om even wat extra zomerkleren in te slaan. Want als het de komende tijd aldoor boven de 25 graden is, blijven de spijkerbroeken natuurlijk in de kast liggen…

’s Avonds spreken we voor het eerst weer met Nederlanders af! Het zijn Maurits, oud-collega van Joanne- en een vriendin van hem, Jolijn, die een paar dagen in Valencia zijn! Supergezellig en het wordt een latertje. Wat begint met een gin-tonic op het terras, eindigt met een dansje in de Spaanse bars!


Zondag 7 mei

Lang uitslapen is er niet bij vandaag. We moeten op tijd naar de Hollandse bar, want vanmiddag staat Excelsior-Feyenoord op het programma. Joanne met haar Feyenoord-hart is ’s ochtends al zenuwachtig en dus, hup, met de fiets naar El Holandes Errante – de Vliegende Hollander- waar het café al aardig is volgestroomd. Helaas loopt het natuurlijk allemaal anders dan gehoopt, laten we daar niet verder over uitweiden…

(hier staat het nog 0-0…)

Maandag 8 mei

Vandaag zijn we op pad voor de website en ontdekken we onder andere een paar superleuke hippe kledingwinkels. ’s Avonds verwennen we onszelf met heerlijke tapas bij El Molinón. Blog hierover volgt spoedig!


Dinsdag 9 mei

Joanne heeft vandaag een doe-het-zelf-projectje. We hebben namelijk allemaal polaroids uit Nederland meegenomen die we hier willen ophangen. En al die foto’s met collega’s, vrienden en vriendinnen hangen nu gezellig in de woonkamer!

Wat vind je ervan?