Weekoverzicht 4 Valencia

Weekoverzicht 4: We zijn nu ondertussen al een maand in Valencia en wij gaan hier voorlopig nog niet weg! Dat is ook niet mogelijk, want we hebben een appartement gevonden en huren dat voor minstens een halfjaar. Meer hierover en wat we de rest van de week hebben uitgespookt, kun je lezen in onderstaand weekoverzicht!

Dinsdag 25 april

Gisteravond hadden we toch nog contact met een dame van een appartement. We waren namelijk op het Plaza del Tossal en keken naar boven en zagen een doek over een balkon met daarop de tekst dat de huiseigenaar een appartement beschikbaar heeft. Direct whatsappen we diegene en later op de avond kregen we direct een reactie: 50 vierkante meter, compleet gemeubileerd en heel licht. Er kwamen direct foto’s achteraan. Die zien er goed uit, dus een afspraak gemaakt voor vandaag.

We gaan naar het appartement en alleen de ingang van het complex is al prachtig. Dat belooft veel! Een heel vrolijke dame doet de deur open van het appartement zelf. Wij gaan naar binnen en… wow! Het is echt heel mooi: marmeren vloer, grote keuken met alles erop en eraan, grote ramen in de woonkamer en keuken, ruime badkamer en dan de slaapkamer… die heeft een balkon! We kunnen ons enthousiasme niet meer voor ons houden en praten met dueña Lucía meteen over de huurprijs. Eerst schrikken we even, maar nadat ze vertelt dat die prijs inclusief alle kosten is en dat je maar 1 maand fianza hoeft te betalen, zijn we om. Natuurlijk willen we er wel eerst een nachtje over slapen.

Woensdag 26 april

De dag van de waarheid. We moeten beslissen of we het appartement aan Carrer de Quart wel of niet willen hebben. Beiden zijn we het er helemaal over eens: dit plekje is voor ons! Lucía berichten we met het goede nieuws en dus zetten we alles in gang om het papierwerk in orde te maken. En we maken een afspraak voor de volgende dag om het huurcontract te bespreken.
De rest van de dag struinen we door de stad en eten een klein hapje en drinken een rood wijntje bij Muez. Maarten gaat naar allerlei winkels om inspiratie op te doen voor de inrichting van het huis.

Donderdag 27 april

Vroeg uit de veren! Om 10:00 uur hebben we afgesproken met de eigenaresse van ons nieuwe appartement in Valencia! Het huurcontract is maar één A4’tje groot. Maarten vraagt zijn oud-collega Ana via de whatsapp om het te controleren en alles blijkt goed te zijn. Reden voor een klein feestje. Lucía pakt een fles en drie glazen en voor we het weten, zitten we om 12:00 uur al aan de rode wijn. Heerlijk, dat wel. Pas na 14:00 uur staan we weer buiten en dan met de sleutels van ons nieuwe huis. We hebben weinig gegeten, wijn gedronken en vier uur lang Spaans gesproken. Daarom is het tijd voor een menú del dia.

Vrijdag 28 april

Bier, bitterballen en frikandel speciaal. Koningsdag en -nacht in Valencia! Eerst in de ‘kroeg’ Dodo. Later nam de eigenaar van Dodo ons mee naar zijn appartement, dat uitkijkt over Plaza del Ayuntamiento, om verder te feesten.

Eerder deze avond nog wel even gezond gegeten…

Zondag 30 april

Afgelopen nacht was de laatste keer dat we bij Ilya en Manu in het Airbnb-appartement sliepen. Vandaag gaan we naar ons eigen appartement. Heerlijk! Gisteren hadden we al twee koffers met kleding verhuisd en vandaag de rest.

Dag van de arbeid

Bier en flamenco. Vroeg in de middag gaan we naar het bierfestival Feria de la Cerveza in het dorp Paterna. Dat ligt dichtbij Valencia op slechts 10 à 15 minuten reisafstand met de metro. Als we aankomen, blijkt het minder spectaculair dan verwacht. We dachten dat het zoiets zou zijn als de Rollende Keukens in het Westerpark in Amsterdam. Het lijkt meer een lokaal festival met maar een paar kraampjes. Toch willen we weten hoe het is en drinken we een halve liter Duits bier en een broodje vlees. Eigenlijk best lekker om even de stad uit te zijn en te genieten van de rust.
In de avond naar een flamencovoorstelling Teatre Talia van Caminos Flamencos. Twee prachtig geklede dames dansen ongelooflijk mooi en de band pingelt, drumt en zingt.

cerveza-paterna

Dinsdag 2 mei

Ons huisje moet ons eigen worden. We gaan winkelen! Heel de stad doorkruisen we. Na afloop hebben we honger en eten we wederom een menú del dia bij Dehesa Santa Maria. Over dit restaurant volgt een vlog. ’s Avonds is de huldiging van de voetbalclub Levante van Valencia. Daarna is het thuis tijd voor een lekker wijntje en tekenen wij en onze huurbaas Serafin eindelijk ons huurcontract.

8 Comments on “Weekoverzicht 4 Valencia”

  1. Wat leuk om jullie belevenissen te lezen en te zien! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie huis; ik ben benieuwd naar de foto’s. Groetjes!

Wat vind je ervan?