Weekoverzicht 3 Valencia

sinaasappelboom-valencia

De laatste week van april is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor weekoverzicht 3! Hoewel we natuurlijk weer elke dag van de stad hebben genoten, was het vooral een week van heel veel bellen en huizen bezichtigen. We hebben immers het Airbnb-appartement tot en met 30 april en dat is al aanstaande zondag.

Het bezichtigen gaat op zich aardig, maar waar we vooral tegen aanlopen, is dat we bij de meeste appartementen een contract voor minimaal 1 jaar moeten tekenen. Terwijl wij voor minimaal een half jaar willen tekenen. Het zou goed kunnen dat we hier langer blijven dan een half jaar, maar wellicht willen we na een half jaar wel naar een andere plek verhuizen. Alles ligt immers nog open. Tot dusver loopt het daar op stuk en ook dat je bij sommige tussenbureaus heel veel extra moet betalen waardoor je soms 4x de huurprijs mag aftikken aan het begin.. Máár we hebben goede hoop, want er lijkt nu schot in de zaak te zitten bij een appartement.. Daarover snel meer!

Hoe zag onze week eruit?

Dinsdag 18 april

Het is gelukt! Joanne heeft haar NIE-nummer eindelijk binnen. Het heilige nummer in Spanje.
Hiermee kun je gemakkelijk een huis huren of kopen, maar ook aan het werk. Blij!

Woensdag 19 april

Vandaag zijn we de hele dag aan het rondlopen en bellen voor een appartement. Als in Valencia een huis te koop of te huur staat, hangt er een bordje met een telefoonnummer aan bijvoorbeeld het balkon. Als je dus op zoek bent naar een huis, dan ga je simpelweg rondlopen in de wijk die je leuk vindt en al die nummers bellen. Vandaag is het zo’n dag. Bellen, bellen en nog eens bellen.

  

Donderdag 20 april

In ons vorige weekoverzicht schreven we al over Menu del Día. Vandaag zijn we weer een tentje ingedoken voor zo’n dagmenu, Café Arte, waar we onze eerste paella gegeten hebben! Voor wie het nog niet weet: paella komt uit Valencia. De officiële paella is met konijn. Die hebben wij overgeslagen… Onderstaande paella is met kip en groente en smaakt zeker naar meer!

Vrijdag 21 april

Dat er hier genoeg te beleven valt, blijkt wel uit alle festivals die wekelijks, al dan niet dagelijks, georganiseerd worden in Valencia. Vandaag zijn we in Jardín del Turia voor een wijnfestival! Van tevoren hebben we al kaartjes gekocht: €11,- voor 8 degustaciones. Je kunt kiezen voor alleen maar wijn, maar er zijn ook allerlei kraampjes met heerlijk eten. Eindstand: 3 glazen rode wijn, 1 glas blauwe wijn, 1 glas Agua de Valencia en wat lekkere hapjes. Meer hierover zie je in onze eerstvolgende vlog!

Maandag 24 april

Na een weekend bijkomen van al het bellen, lopen én wijn drinken, is het vandaag feest in de stad. Strakblauwe lucht, de zon schijnt volop en iedereen is van heinde en ver naar het centrum gekomen om San Vicente Ferrer te vieren. Hoe werkelijk práchtig iedereen eruitziet, is te lezen in onze blog. In de volgende vlog zie je de rest!

Hasta luego!

Wat vind je ervan?