Weekoverzicht 2 Valencia

gin-tonic-valencia

De dagen vliegen voorbij! Het is al bijna tweeënhalve week geleden dat wij naar het mooie Valencia vertrokken. Tijd voor een nieuw overzicht dus!

Weekoverzicht 2 Valencia: we raken beetje bij beetje gewend aan het Spaanse leven. Je voelt steeds meer dat het geen vakantie is, maar toch echt voor langere tijd. Aan de ene kant een beetje gek, aan de andere kant ook een heerlijk ontspannen gevoel. Vandaag zijn we begonnen met onze huizenjacht en hebben we de eerste bezichtigingen voor deze week gepland. De wijk waarin we nu wonen, is heel prettig. Je leert de mensen en omgeving beter kennen, dus dat voelt vertrouwd. Maar er zijn ook nog veel andere leuke wijken in het centrum, die we natuurlijk ook gaan ontdekken. Het voelt tot dusver in ieder geval goed en ontspannen!

Een samenvatting van de tweede week:

Dinsdag 11 april

We staan op het punt om naar buiten te gaan als er wordt aangebeld. Het is de postbode met een groot pakket voor ons! Zonder een idee te hebben van wie of wat het is, maken we de doos open. Daarin bevinden zich allerlei cadeautjes! En wat blijkt: Joanne haar familie heeft een compleet overlevingspakket opgestuurd! Kaas, paaseieren, thee, tijdschriften. Zelfs heuse Koningsdag-kledij. Hier worden wij blij van!

Woensdag 12 april
Vandaag dacht Joanne haar NIE-nummer op te halen. Zoals immers afgesproken met de ambtenaar op het politiebureau. Maar daar waren ze het op het bureau niet mee eens en zeiden zij dat we over een week terug konden komen. ’s Middags hebben we het gemeentehuis bezocht, Ayuntamiento de Valencia, waar Maarten een rondleiding gaf voor onze vlog. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke caña op het terras.

Donderdag 13 april
Het hoogtepunt van de dag: Gin-tonic op Plaza del Negrito in de zon.

Vrijdag 14 april
Vandaag is het Viernes Santo, Goede Vrijdag in Nederland. Aangezien Spanje een vrij katholiek land is, is Valencia zo goed als uitgestorven overdag. Veel winkels en supermarkten zijn dicht en de meesten zijn op familiebezoek. We lopen de hele dag allerlei processies nét mis en daarom ploffen we uit frustratie maar neer in een restaurant waar we een menú del día bestellen.

Zo’n menu wordt in bijna alle restaurants aangeboden en varieert qua prijs tussen de €9,- en €15,-. Dat ligt er voornamelijk aan of je op een toeristische plek bent of niet. Een menú del día bestaat uit een voor- en hoofdgerecht inclusief brood. En een dessert of koffie na.
Na zo’n menu zit je goed gevuld en hoef je ’s avonds geen grote maaltijd meer te eten. Iets wat in Spanje heel normaal is.
Op onderstaande foto zie je het hoofdgerecht van Joanne, namelijk zeeduivel in een sausje van venusschelpen.

Zondag 16 april
Eerste Paasdag, oftewel: Domingo de Resurrección. Dit wordt in heel Valencia gevierd en wij zoeken wederom een processie op. Ditmaal in het gebied rondom het strand Playa de la Malvarossa. Daar wordt Semana Santa altijd heel uitgebreid gevierd en dat blijkt. We zien een gigantische optocht met allemaal prachtig geklede mensen, veel bloemen en vrolijke muziek. Een filmpje volgt spoedig! ’s Middags hebben we bij het fantastische tentje La Pizarra vlakbij zee tapas gegeten. En ’s avonds, jawel, Boer Zoekt Vrouw gekeken (we laten Nederland nog niet helemaal los….)

Maandag 17 april
Lunes de Pascua, Tweede Paasdag. Vandaag besluiten we naar een ander strand te gaan, namelijk El SalerDit ligt zo’n tien kilometer buiten de stad en aan het mooie natuurgebied l’AlbuferaJe kunt hier voor €1,50 met de bus naartoe en doet daar vanaf het centrum van Valencia een kwartiertje over. Daar eenmaal te zijn aangekomen, blijken talloze Spaanse families te zijn neergestreken in het natuurgebied om daar met z’n allen uitgebreid te picknicken. Zo gezellig! Wij besluiten daar ook ons kleedje neer te leggen en te lunchen om vervolgens heerlijk te relaxen op het strand. Topdag!

4 Comments on “Weekoverzicht 2 Valencia”

 1. Ha Maarten en Joanne,
  Leuk om jullie verhalen te lezen. Ik ben ook zo dol op deze stad. Wij zijn daar 3 jaar geleden geweest en de veelzijdigheid maakt Valencia zo leuk. Veel plezier en ik blijf jullie volgen:-)
  Groetjes, Paula

  1. Haa Paula,
   Wat leuk dat je reageert 🙂
   Het is inderdaad een fantastische stad! We genieten volop!
   Geniet van het weekend!

 2. Hola Joanne en Maarten,

  Wat een leuk avontuur, een spannende beslissing! Heel veel plezier in Valencia, het is een heerlijke stad!

  Mucha suerte!
  Iris Spapens

  1. Hey Iris!

   Dank voor je leuke berichtje! 🙂
   Het is inderdaad een superleuke stad dus we genieten!

   Saludos,
   Joanne

Wat vind je ervan?