Weekoverzicht 11 Valencia

Valencia

Weekoverzicht 11: we zijn de vijfde maand ingegaan in Valencia! De dagen worden alsmaar warmer en warmer, de weken raken gevuld met bezoekjes uit Nederland en daaromheen zijn we druk bezig met de website en leren we steeds meer mensen kennen op zowel zakelijk als vriendschappelijk gebied. In de afgelopen drie weken ontvingen we maar liefst 3 keer vrienden uit Nederland in huis. Verder hadden we enkele wijnafspraken waar hopelijk binnenkort iets uit gaat komen. En we genoten natuurlijk van het intens warme weer.

Lees hier hoe de afgelopen weken gevuld zaten!

Vrijdag 21 juli

Een héél vroege wekker deze morgen: vriend Roland komt een weekendje langs! Met Roland (en Bram, maar die is niet mee) woonden we eerst samen in Madrid toen wij daar met ons vieren in 2011 studeerden. En dit weekend komt hij ons bezoeken. Hij arriveert al om 08:30 uur, dus we haasten ons naar het vliegveld.

Die dag blijkt de zon er niet zo’n zin in te hebben, het regent bij aankomst van Roland. De rest van de dag wisselen zon en regen elkaar een beetje af, maar ach, er zijn genoeg leuke tentjes om in te schuilen..

Maandag 24 juli

De zon laat zich gelukkig de rest van het weekend weer goed zien, dus we zijn veel op het strand en in het park. En natuurlijk varen we bootje in het natuurgebied Albufera bij El Saler. Vandaag nemen we weer afscheid van Roland en hebben we even wat dagen rust voor het nieuwe bezoek zich weer aandient… 🙂

Dinsdag 25 juli

We tikken vandaag een eind weg voor de website, maar regelen ook iets heel belangrijks. Onze airconditioning is namelijk kapot! En met z’n tweeën is het nog een soort van uit te houden. Maar aangezien er komend weekend weer vrienden langskomen, zal er toch echt iets moeten gebeuren. Gelukkig heeft de monteur ‘m binnen de kortste keren gefikst en kunnen we af en toe weer een beetje afkoelen met die hete Spaanse zomerdagen.

Woensdag 26 juli

We hebben vandaag zin om naar de bioscoop te gaan! In Haarlem deden we dit zeker wel een paar keer per maand en dat houden we er graag in. De vorige keer gingen we naar Pirates of the Carribean in de originele versie, want Johnny Depp nagesynchroniseerd konden we echt niet aan. Deze keer gaan we naar Baby Driver, in het Spaans. Originele versies zijn hier schaars en het is natuurlijk goed voor ons Spaans.

Het is gigántisch druk bij de bioscoop en er staan lange rijen bij de loketten. Het grappige is dat er gewoon ticketautomaten staan waar je zelf je kaartje kunt kopen en printen. En daar staat bijna niemand… Typisch weer! Maar beter voor ons. Vervolgens staat er bij de popcorn een ongekend lange rij waar je zeker wel een kwartier in moet staan. Help, wij hebben maar 3 minuten! Wat blijkt: als je aan de zijkant zelfs maar 1 snoepje in een zak schept, mag je daar ook direct je popcorn bestellen. Geen Spanjaard die daar aan denkt, maar wij wel natuurlijk. Dus binnen 1 minuut lopen wij met een grote bak popcorn en 2 snoepjes naar de bioscoopzaal. Na de (goede!) film kunnen we concluderen dat het wel goed zit met ons Spaans. We begrepen alles 🙂


Vrijdag 28 juli

De nieuwste vlog staat online, we pakken een uurtje strand mee einde dag en haasten ons terug naar huis, want er schijnt feest te zijn: Els Focs de la FiraWe lopen rond elven naar Plaza del Ayuntamiento en daar is duidelijk iets losgebarsten. Met vuur zwaaiende demonen rennen om ons heen en we moeten serieus wegduiken om geen vonken op ons te krijgen. Het is een beetje vreemd, maar ergens ook hilarisch, want hoe bedenken ze dit feest? We zien vriend Arlington tijdens de optocht nog even, maar door het continu wegrennen, raken we hem al snel kwijt. Het eindigt met ge-wel-dig vuurwerk en veel muziek, dus weer geinig om mee te maken!

Eerder op de dag probeert Joanne haar rijbewijs aan te vragen, maar gaat dat lukken? Dat kun je zien in de eerstvolgende nieuwe vlog!

Zaterdag 29 juli

Met de trein gaan we naar het prachtige Requena. Dat ligt ongeveer 80 kilometer richting Madrid. In eerste instantie dachten we supersnel in deze plaats aan te komen, totdat we uitstappen op het station tussen Requena en Utiel. Omdat de gemeenten het er niet over eens konden worden waar het nieuwe station zou komen te liggen, kozen ze voor de gulden middenweg. Als we naar buiten lopen, denken we een bus te kunnen pakken, maar de dame van het station zegt ons dat de bushalte sinds 4 jaar al is opgeheven… En wat doe je dan? Een taxi bellen? Dat kost tijd en geld. Lopen met de zon op je bolletje…? Ja! We gaan lopen. Uiteindelijk blijkt dat toch een goede keuze.

We lopen tussen de wijngaarden, zien hazen rennen en roofvogels in de lucht rondzweven, trainen onze kuitspieren en verhogen ons uithoudingsvermogen. Wat wil je nog meer? Langs de autoweg toeteren automobilisten en vragen ze ons of we met hen mee willen rijden. Nee, we lopen nog een stukje. En dat is het allemaal waard, want Requena is een prachtige stad, een soort openluchtmuseum.

Het heeft veel mooie kathedralen, een plein met terrasjes en je kunt genieten van lekker eten in goede restaurants. Maarten neemt Joanne mee naar een heel bijzonder restaurant. Het heet Los Cubillos en ligt naast het kasteel La Fortaleza. In het restaurant kun je heel speciaal eten, namelijk in de grot. En zo ruikt het ook! We genieten van een menú del día, dat ongelooflijk uitgebreid en lekker is. We krijgen 4 voorgerechten; ensalada césar, carpaccio van bacalao, broodje met daarop brie en chorizo, bloedworst en brie en een gazpacho van kersen. Allemaal heerlijk en heel veel! Maar we zijn nog niet uitgegeten, want het hoofdgerecht komt er nog aan; sliptong voor Maarten en merluza (heek) voor Joanne. Natuurlijk is alles vergezeld van een wijntje: sauvignon blanc van de bodega Murviedro. Een café solo na en een chupito als afsluiter. We zijn wel een beetje aangeschoten als we het pand verlaten.

Nog even door het stadje lopen, alweer heel snel op een terrasje zitten vanwege de hitte en uiteindelijk naar het station om opgehaald te worden door onze vriend en presidente Carlos. Met hem en heel veel anderen hebben we een heerlijke zomeravond bij Ermita de Nuestra Señora del Remedio bovenop de bergen in het plaatsje Utiel. We zitten aan lange tafels, bedekt met heerlijke hapjes en verschillende wijnen worden in onze glazen geschonken. Het is een heel gezellig avond en zeer aangenaam qua temperatuur.

De afloop is alleen iets minder. We rijden namelijk net rond 01:00 uur op de snelweg richting Valencia en dan opeens rammelt de auto. Carlos rijdt naar het dichtstbijzijnde pompstation en daar zien we dat de beschermkap van de motor aan de onderkant van de auto los hangt. Hij belt de pechhulp en die kan pas 40 minuten later komen. Ondertussen bestelt hij ook een taxi voor de zekerheid. De taxichauffeur blijft de hele tijd wachten, totdat de pechhulp komt en dan vertrekt ie weer. Waarschijnlijk vond hij het niet erg om wat geld mis te lopen en gezellig om met ons te kletsen. Ondertussen drinken we een drankje op een terrasje en als de auto weer rijklaar is, stappen we rond 03:00 uur in de auto en liggen we om 4:30 uur in ons bedje.

Zondag 30 juli

Nog even snel het huis schoonmaken, want we krijgen voor de derde keer in 3 weken bezoek! Nu niet één, maar twee personen. Het zijn onze vrienden Pascal en Manouk! Vandaag is het bloemenfestijn Batalla de Flores. Hierover lees je alles in deze blog. De optocht vinden we hartstikke mooi, maar het bloemensmijten is nog veel leuker. Zelf bekogelen we ook een aantal dames op de praalwagens. ’s Avonds eten we bij een Italiaan en daarna drinken we nog even een cóctel op Plaza del Negrito. Dat is altijd een gezellig pleintje.

Maandag 31 juli

Zoals we ook met ander bezoek doen, gaan we met Pascal en Manouk bootje varen op het zoetwatermeer in natuurgebied Albufera. Ook voor ons is het even heerlijk ontspannen. Even de drukke stad uit. In El Saler zonnen we op het strand en nemen we een duik in de zee. Het water is nu echt heel warm; je kunt er zonder te wennen aan de temperatuur in lopen. Een middag op het strand maakt je hongerig. Daarom wordt het tijd voor heerlijke paella mixta bij restaurant Ca Pepe. De dorst stillen we met sangría.

Dinsdag 1 augustus

Ai, een bewolkt en regenachtig dagje, een om in de stad te vertoeven. Naar Mercat Central varkenskoppen, vissenbekken en bijzonder fruit bekijken. Ciudad de las Ciencias y de las Artes bewonderen. Uiteten doen we bij Las Cuevas, een tapasrestaurant met héél veel verschillende tapas. Het zit aan het verborgen pleintje Plaza Cisneros. Zeker de moeite waard om hier eens naartoe te gaan.

Woensdag 2 augustus

Pascal en Manouk trakteren ons op een heerlijk etentje aan het strand bij La Girafe. Tonijn, zalm, een hippe salade, crêpes en een flesje witte wijn. Genieten! Overdag fietsen we met de Valenbisi door de stad en Jardín del Turia. Pascal en Manouk beklimmen de Torres de Serranos, zodat zij over de hele stad uit kunnen kijken. Aan het begin van de avond spreken we met wijnboer Rodolfo over zakelijke mogelijkheden. Mocht dat een vervolg krijgen, dan hoor en lees je daar op termijn meer over.

Er gebeurt iets te grappigs. Manouk wil inchecken, want zij en Pascal vliegen immers morgen weer terug naar Nederland… of toch niet? Haha, ze hebben zich een dag vergist. Ze vliegen niet donderdag, maar vrijdag. Dus dat betekent een extra dag Valencia, zon, zee en strand!

Donderdag 3 augustus

Inderdaad een extra dag zon, zee en strand. Op de Valenbisi naar het stadsstrand Malvarrosa. Voordat we 4 fietsen bij elkaar hebben gesprokkeld, zijn we 30 minuten verder. Dat is een nadeel van de Valenbisi in het hoogseizoen. Af en toe zijn er geen fietsen meer beschikbaar bij bepaalde stations en dan moet je elke keer verder lopen naar een ander station. Maar als we eenmaal op het strand liggen, hoor je ons nergens meer over. Vanavond een keertje thuis eten. Pascal en Joanne maken couscous. Lekker wijntje erbij en lekker smikkelen. Daarna sangría op het plein Mercado de Tapinería en later nog een flesje witte wijn op het terras van restaurant Gepetto op het plein Plaça Rodrigo Botet.

Vrijdag 4 augustus

Vandaag vertrekken Pascal en Manouk echt. En wij bereiden ons voor op een reisje naar een ander land!

 

Wat vind je ervan?