Weekoverzicht 1 Valencia

strand-valencia

Weekoverzicht 1 Valencia: we zijn inmiddels al ruim een week in Valencia en dus vinden wij het tijd voor een kort weekoverzicht!
Tot nu toe vinden wij het hier heerlijk. Natuurlijk is de temperatuur een pluspunt; het is elke dag circa 25 graden met een strakblauwe lucht. De mensen zijn heel aardig en gastvrij. Overal mooie gebouwen, parken en straten. Het historische centrum El Carmen is echt prachtig, maar ook een doolhof. We moeten de kaart nog wat beter in ons hoofd prenten.. We hebben hier natuurlijk het strand en de zee en niet te vergeten het heerlijke eten en drinken. Tot nu toe hebben we dus een goed gevoel bij de stad en komende week gaan we dan ook voorzichtig aan op huizenjacht…

Hoe zag onze week eruit?

Zaterdag 1 april
Het moment van afscheid nemen op Schiphol…

Zondag 2 april
Zonnebril op, t-shirtje aan en kaart in de hand. Op ontdekkingstocht in Valencia. Deze foto is genomen vanaf een prachtig gebouw in het centrum: La Lonja. Hierover volgt binnenkort een fotoverslag!

Maandag 3 april
Op 7 kilometer afstand van ons appartement bevindt zich de zee. De kuststrook van Valencia is behoorlijk lang en varieert van enorm uitgestrekte stranden tot aan wat meer idyllische plekken in het natuurgebied Albufera. Voor dat laatste moet je wel een stukje verder; die liggen namelijk zo’n 10 á 15 kilometer van de stad af. Wij waren vandaag op Playa Las Arenas en hielden het na twee uurtjes voor gezien. Onze bleke lichamen moeten nog een beetje aan de zon wennen 😉 Maar genieten is het zeker!

Dinsdag 4 april
Vandaag wederom bepakt en bezakt door de straten van Valencia gestruind. Deze keer het westelijke gedeelte van de stad, nét buiten het historische centrum. Hier zit je echt tussen de locals en kom je geen toerist tegen. We stuitten vandaag op een gezellig Jeu de Boules-onderonsje en konden daar direct wat oefenen met onze nieuwe camera.

Woensdag 5 april
Terrasje en zon is altijd een goede combinatie. Hier zitten we op het terras bij Mercado de Colón waar we van al dat lopen even moeten bijkomen met een lekkere mojito…

Donderdag 6 april
Vandaag hebben we de hele dag geoefend met onze nieuwe camera: Canon 760D. Enorm blij met deze aankoop en daar prachtige plaatjes mee geschoten van de graffiti in onze buurt.

Vrijdag 7 april
Dit biertje hadden we verdiend. In Spanje moet je eigenlijk altijd zo snel mogelijk een NIE-nummer hebben als je hier komt wonen. Dat is een soort Spaans BSN-nummer. Maar goed, als je dat wilt regelen, word je hier werkelijk van het kastje naar de muur gestuurd. We werden steeds van de ene kant van de stad naar de andere kant gestuurd en weer terug. Uiteindelijk zou ik pas eind mei een nummer kunnen krijgen, maar wisten we een politieman in het kantoor toch zover te krijgen het direct deze vrijdag te regelen. Dus na al het heen-en-weer-gereis smaakte dit biertje extra lekker!

Zondag 9 april
We wonen bijna om de hoek bij dit prachtige plein: Plaza del Ayuntamiento. Dit is het bekendste plein van de stad en zodra je er staat, weet je direct waarom. Prachtige gebouwen, fonteinen en palmbomen. Omringd door restaurants, bars en bloemenkramen. Echt een plaatje!

Maandag 10 april
Deze foto is alvast een teaser voor een een nieuwe blog. Deze foto is namelijk gemaakt bij het Museo Nacional de Cerámica. Dit gebouw is echt het allermooiste gebouw dat wij ooit gezien hebben. Helaas konden wij vandaag nog niet naar binnen, dus doen we dinsdag 11 april. Een blog hierover volgt zeer binnenkort!

12 Comments on “Weekoverzicht 1 Valencia”

  1. Haa Robert,
   Dank voor je berichtje! 🙂
   Dat NIE-nummer heb je inderdaad nodig om in Spanje te mogen werken. Daarnaast heb je dat bijvoorbeeld ook nodig voor het huren van een huis of een afspraak voor gemeentelijke zaken.
   Je kunt de NIE beter in Nederland aanvragen bij het Spaanse consulaat. Als je al in Spanje bent, kan het zo een maand of meer duren, voordat je een afspraak hebt bij de gemeente/het politiebureau.

 1. Hey maarten en joanne

  Leuk, Dit blog om te lezen!!
  Geniet en zo te lezen doen jullie dat! Ben benieuwd naar de volgende verhalen…

  Good luck 🍀

  1. Zeker weten 🙂 Een andere omgeving is ook weleens heel fijn! Dus we genieten en ontspannen nog even verder 😉

Wat vind je ervan?