Agenda: 20 t/m 22 oktober 2017

turia

t/m 22 oktober: Turia Gastro-Urbana
Genieten van het lokale Turia-bier en gerechten van Valenciaanse bodem. En die bodem is heel letterlijk bedoeld. 26 restaurants (waaronder Levante) bereiden namelijk speciaal voor dit evenement gerechten die bestaan uit zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Om alvast een kijkje in de keuken te nemen, kijk je op Horta Turia.

La Pitanza doet mee met het volgende menu: als voorgerecht tomatentartaar met jamón ibérico, een hoofdgerecht is een stoofpotje bestaande uit kastanjes, pompoen en zoete aardappel en als dessert chocolade met mandarijn. En hierbij krijg je natuurlijk een Turia-biertje. Eet smakelijk!

En wat te denken van La Gobernanta Yaya Bar? Hier hebben wij ook gegeten en is zeker aan te raden. Bekijk hier het menu.

Prijzen: tussen €18,- en €25,- voor een menu

21 oktober: Sona el Deleste
Een concert in een gotisch klooster. Mooier kan niet. Dit wordt gegeven als voorproefje op het Deleste Festival, dat op 4 november plaats zal vinden. Muziek is er van L.A, La Iaia, Eme DJ, Frida, Indian Hawk y Mireia Vilar.

Wees op tijd aanwezig, aangezien vol is vol wordt gehanteerd.

Tijd: vanaf 11:30 uur
Prijzen: gratis
Locatie: Claustro Gótico in El Carmen

t/m 29 oktober: Ruta del Medio
Een lekker aperitiefje in de namiddag, een medio. Om het drinken van een klein drankje te stimuleren en daaraan geld te verdienen onder het mom van een heerlijk moment met je vrienden doorbrengen, is Ruta del Medio in het leven geroepen. De barmannen in de aangesloten cafés doen hun uiterste best om een mooi drankje te serveren.
Wat dacht je van een glas met ijsblokjes, een aantal peperbolletjes, een scheutje Brandy, gemberbier en sinaasappelschilletjes? Even roeren en… delen maar! Het idee achter een medio, is dat je je aperitiefje deelt. Dus alle ingrediënten worden verdeelt over 2 glazen. Salud!

En wie doen eraan mee?

In de wijk El Carmen en Ciutat Vella: Mi Club, Pantalán 5, Lotelito, Ateneo Restaurante, Ateneo Sky Bar, Clandestino Bar, Taberna de la Reina, El Colmado de la Ribera, Le Marquis, Racó de L’Arnau, Down, Cortes 39, Vicentino, Café Infanta, Taberna El Clot, Tagomago, Vinotinto.

Ruzafa; Biplaza, Backstage, A Contracorriente, DeLorean Lounge Ruzzafa, Nolita Space, Pica’p, Bouet.

In de haven en bij het strand: Portolito, La Marcelina, Vivir sin dormir, Gabanna Beach, Vlue Arribar.

Bij Ciudad de las Artes y las Ciencias doet er één bar mee: On the Rocks.

Cánovas en Gran Vía: Upper Club, Turqueta, Bar Code, Nou Gourmet, On Beer, Saona, Vinoblanco, Bureau.

Wat vind je ervan?