Agenda 10 t/m 15 oktober 2017

lago-de-conciertos-berklee-valencia

Je vervelen in Valencia? Dat is onmogelijk! Bekijk de agenda van 10 tot en met 15 oktober maar eens!

10 oktober: Noche de Flamenco
In de bar Radio City ervaar je de Spaanse dans flamenco. Voetjes van de vloer! Vanavond is het tijd voor danseres Verónica Llavero, zanger Juanma Maya, Sergio Marinez  op de cajón flamenco (handtrommel) en gitarist Ricardo Bustamante.

De flamenco-avonden zijn elke dinsdag tot en met 26 december.

Tijd: 22:30 uur

Prijs: €15,-. Als je op de website reserveert, ontvang je kortingen op drankjes tot 1:30 uur.

Locatie: Santa Teresa, 19

Flamenco-valencia

10 – 12 oktober: Mercado medieval
Terug in de tijd op een middeleeuwse markt! Nog tot en met 12 oktober kun je genieten van de Valenciaanse gastronomie, animatie en heel veel kraampjes.

Naar andere middeleeuwse feesten en markten in de Comunidad Valenciana? Kijk op de website van ferias y mercados medievales.

Tijd: 10:00 – 01:00 uur

Prijs: gratis

Locatie: Torres de Serranos en Pont del Serrans

mercado-medieval

13 oktober: Berklee Showcase VII
Vanavond treden de muzikanten van Berklee College of Music op bij de haven. Er is een variëteit aan muzieksoorten: jazz, rock and roll, funk, música latina, folk en miditeraans. Luister naar het nieuwe talent en beoordeel zelf.

Tijd: 21:00 – 23:55 uur

Prijzen: gratis

Locatie: Amstel Art Veles e Vents

Haven-Valencia-marina-de-valencia

13 – 15 oktober: oldtimershow
Als auto- en motorliefhebber kun je je ogen een plezier doen met klassieke auto´s en motors op Retro Valencia. De vijftigste verjaardag van Renault Alpine 110 en de zestigste van Seat 600 worden gevierd. Dus deze modellen kom je sowieso tegen. Paco González Sanchís wordt geëerd, omdat hij regelmatig nationaal kampioen motorracen is geweest. Zijn zoon Paco González Romero verdient een eerbetoon, want ook hij was een kampioen. Wil je daarbij zijn, sta er dan om 13:00 uur op vrijdag de dertiende.

Tijden: vrijdag 16:00 – 21:00 uur, zaterdag 10:00 – 21:00 uur en zondag 10:00 – 15:00 uur

Prijzen: €8,- voor 1 dag, €14,- voor 2-3 dagen. €4,- Korting als je je eigen klassieke parel meeneemt.

Locatie: Avda. de las Ferias s/n

Voor meer info kun je terecht op de website eventos del motor.

Retro-Valencia

11 – 22 oktober: Turia Gastro-Urbana
Genieten van het lokale Turia-bier en gerechten van Valenciaanse bodem. En die bodem is heel letterlijk bedoeld. 26 restaurants (waaronder Levante) bereiden namelijk speciaal voor dit evenement gerechten die bestaan uit zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Om alvast een kijkje in de keuken te nemen, kijk je op Horta Turia.

We verklappen alvast dat La Pitanza ook meedoet met het volgende menu: als voorgerecht tomatentartaar met jamón ibérico, een hoofdgerecht is een stoofpotje bestaande uit kastanjes, pompoen en zoete aardappel en als dessert chocolade met mandarijn. En hierbij krijg je natuurlijk een Turia-biertje. Eet smakelijk!

Prijzen: tussen €18,- en €25,- voor een menu.

Turia-Cerveza-Valencia

14 en 15 oktober: Bezoek Juan Carlos I
Op zaterdag en zondag heb je de unieke kans om een kijkje te nemen op de Juan Carlos I! Met een lengte van 231 meter is dit het grootste schip in de geschiedenis van de Spaanse marine. Deze meert zaterdag aan in de haven van Valencia! Vanuit hier vertrekt het schip na het weekend naar het Franse Toulon waar nog 25 andere oorlogsschepen zullen aanmeren voor deelname aan een maritieme NAVO-bijeenkomst.

Wanneer kun je het bezoeken?
Zaterdag: tussen 11:00 en 13:00 uur en tussen 16:00 en 19:30 uur.
Zondag: tussen 10:00 en 13:00 uur.

Waar?
De verzamelplek is bij Comandancia Naval (Avda. Ingeniero Manuel Soto, 17) en vanaf daar vertrekken continu busjes naar de aanlegplaats van het schip.

Kosten
Gratis

Flickr-Juan-Carlos-I-Buque

Wat vind je ervan?